Staňte se mistry grilování

Grilované maso

Grilování není žádná věda, a tak se vůně z grilů v létě line snad z každé zahrady.

Taky se vám sbíhají sliny a chtěli byste se stát mistry grilování?

Připravili jsme pro vás několik rad, jak si při grilování počínat, aby si vaši mlsní hosté pochutnali.

Vždy si ale pamatujte, že základem dobrého grilování jsou kvalitní suroviny a hlavně dobrá nálada.

 

  • -  Abyste předešli případným nepříjemnostem, jako je požár jídla, terasy nebo zahrady, vždy před grilováním gril zkontrolujte.
  • -  Grilujte nad rozžhavenými uhlíky, nikdy nad ohněm.
  • -  Pokud grilujete na dřevě, pak vězte, že nejvhodnější je to listnatých stromů.
  • -  Počkejte, až se dřevo promění na uhlíky, nikdy negrilujte nad ohněm.
  • -  Chcete, aby grilované maso mělo tu správnou chuť? Pak jej naložte nejlépe přes noc, nebo alespoň tři hodiny do marinády.
  • -  Pokud hodláte grilovat silnější plátky masa, nejprve je krátce upečte v troubě.
  • -  Maso během grilování nikdy nepropichujte, jedině tak si uchová všechnu šťávu.
  • -  Grilujte pomalu, stejně jako jsou nejlepší řízky ty pomalu pečené, platí to i o trikovém mase.
  • -  Znáte to, když se maso přichytí na rošt a vy ho ne a ne obrátit? Pomůže plátek slaniny. Když jím potřete rošt, maso se nepřichytí.
  • -  Zapomněli jste maso předem nemarinovat? Nebo jste zkrátka neměli čas? Dochuťte jej tak, že ke konci grilování na uhlíky položíte snítku vlhkého koření, česnek nebo je poprášíte trochou koření.
  • -  Nepropéká se maso rovnoměrně? Překryjte opečenou část alobalem a maso v klidu dopečte. Jedině tak se Vám nepřipálí.

Nebojte se experimentovat. Grilu sluší i ovoce, zelenina, ryby a třeba i krevety. Mlsejte, jak je libo.

 

Sandra Špačková


Reakce na Staňte se mistry grilování

  1. Jana napsal:

    Pěkný článek, pár zajímavých tipů jsem si tam našla, určitě vyzkouším to s tím alobalem

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>