Štrúdl plněný černým kořenem a pečení

slany strudl

Ochutnejte štrúdl, který bude více než dětem chutnat dospělým. Kombinace hadího mordu s uzenou pečínkou a listového těsta je přímo fantastická. Tento pokrm můžete nabídnou návštvě místo chlebíčků nebo si ho můžete dát jako netradiční večeři. Chutná skvěle za tepla i za studena.

Černý kořen je navíc velmi dietní a podporuje nechutenství. Chlubí se vysokým obsahem sacharidů, bílkovin a vitaminy A, B, C i E. Mimo jiné proslul allantoinem, díky kterému napomáhá trávení, léčbě ran a povzbuzuje činnost žláz s vnitřní sekrecí.

Pro 4-6 mlsounů

5-6 lžic vinného octa
3 lžíce mouky
1 kg černého kořene
250 g listového těsta
3 jarní cibule
50 g másla
200 g lučiny nebo podobného tvarohu s bylinkami
300 g uzené pečeně
200 g salátové majonézy (50% tuku)
2 lžíce hořčice
sůl
pečící papír

 

Větší mísu naplníme studenou vodou. Přidáme ocet a 2 lžíce mouky. Černý kořen pod tekoucí vodou oloupeme a hned položíme do připravené mísy. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Ponoříme do ní černý kořen a přikryté pokličkou necháme 15 minut vařit.

Listové těsto vyjmeme z lednice a necháme ho 10 minut přivyknout na pokojovou teplotu. Jarní cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Trochu odložíme stranou na servírování. Máslo necháme trochu roztát. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu, rozdělíme jej na dva díly a ty pak na na tři stejné díly. Jeden plát potřeme tenkou vrstvou másla, druhý plátek na něj položíme a opět jej potřeme másle a navrch položíme třetí plát. Polovinu potřeme bylinkovým tvarohem a 3 cm od kraje necháme nepotřené. Na natřenou polovinu rozložíme polovinu plátků uzené pečeně, černého kořene a jarní cibule, nepotřenou stranou těsta přiklopíme náplň a slepíme. Přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme máslem. Zbývající těsto a náplň obdobně zpracujeme a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C 20 minut dozlatova.

Majonézu smícháme s hořčicí. Štrúdl podáváme posypaný cibulí s připraveným dipem.

Martina Mlsná
foto: lecker.de


2 Reakce na Štrúdl plněný černým kořenem a pečení

  1. Jitka napsal:

    Podporuje nechutenství? Že po něm nebudu mít chuť na jídlo?

    • dada napsal:

      tet jej zkosim, tak uvidime, na obrazku vypada dobre. akorat to prekladani teste je nake moc slozite, zamotala jsem ho normalne jako strudl klasicky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>