Nemáte rádi suchary, ale přesto jste si je domů v záchvatu vidiny hubnutí přinesli a teď nevíte, co s nimi?
A co takhle zakomponovat je do moučníku?
Tento dezert se nemusí ani péct, stačí vše smíchat dohromady a za necelou půlhodinku máte skvělé mlsání hotovo, pak už jen nechat odležet a můžete mlsat.
2 vejce
špetka soli
150 g moučkového cukru
1 lžíce mleté kávy
3 lžíce nasekaných pistácií
8 sucharů
+ potravinová fólie
Kokosový tuk rozpustíme a necháme vychladnout. Vejce, sůl a moučkový cukr vyšleháme do pěny. Poté přimícháme kakao a kávu a nakonec pozvolna přimícháme tuk. Malou formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólii a dno vysypeme nasekanými pistáciemi. Na vrstvu pistácií rozmažeme kakaovou směs, na tu rozložíme suchary a tak střídavě pokračujeme a zakončíme suchary. Celou roládu zabalíme do fólie a necháme v chladu dvě hodiny odležet. Poté vyjmeme z formy, sundáme fólii a nakrájíme na plátky.
Sandra Špačková
foto + recept: Brandt Zwieback