Studený kakaový moučník

Nepečený kakaový koláč

Nemáte rádi suchary, ale přesto jste si je domů v záchvatu vidiny hubnutí přinesli a teď nevíte, co s nimi?

A co takhle zakomponovat je do moučníku?

Tento dezert se nemusí ani péct, stačí vše smíchat dohromady a za necelou půlhodinku máte skvělé mlsání hotovo, pak už jen nechat odležet a můžete mlsat.

 

 

250 g kokosového tuku
2 vejce
špetka soli
150 g moučkového cukru
4 lžíce kakaa
1 lžíce mleté kávy
3 lžíce nasekaných pistácií
8 sucharů

+ potravinová fólie

Kokosový tuk rozpustíme a necháme vychladnout. Vejce, sůl a moučkový cukr vyšleháme do pěny. Poté přimícháme kakao a kávu a nakonec pozvolna přimícháme tuk. Malou formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólii a dno vysypeme nasekanými pistáciemi. Na vrstvu pistácií rozmažeme kakaovou směs, na tu rozložíme suchary a tak střídavě pokračujeme a zakončíme suchary. Celou roládu zabalíme do fólie a necháme v chladu dvě hodiny odležet. Poté vyjmeme z formy, sundáme fólii a nakrájíme na plátky.

 

Sandra Špačková

foto + recept: Brandt Zwieback

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>