Teplá španělská snídaně

spanelska snidane

Znáte to, ráno se probudíte s prázdným žaludkem a na chléb s máslem chuť zrovna nemáte…

Zahajte den stylově a rozmazlete svůj jazýček. Posnídejte ve španělském stylu. Příprava této teplé snídaně vám nebude trvat déle než 20 minut a rozhodně vám prospěje.

 

Pro 4 mlsouny:

45 ml oleje

1 cibule

1 stroužek česneku

1 malá chilli paprička

400 g plechovka loupaných rajčat

4 vejce

majoránka

 

Cibuli nakrájíme na jemno. Papriku očistíme od semínek a nakrájíme na tenké plátky. Olej rozpálíme ve větší pánvi a opečeme na něm cibuli dozlatova. Přidáme česnek a chilli papričku. Necháme 2 minuty opékat. Poté česnek i chilli vyndáme, přidáme papriku a vaříme, po 5 minutách přidáme rajčata, přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou a vaříme 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

Na nepřilnavé pánvi připravíme volská oka. Podáváme na rajčatovo paprikové omáčce. Zdobíme majoránkou.

 

rdc

foto: www.finedininglovers.com


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>