
Chutnají vám těstoviny všeho druhu?
Využijte sezóny medvědího česneku a pochutnejte si na této skvělé kombinaci.
S omáčkou z cukety, smetany, citrónu a medvědího česneku budete slavit úspěch u všech strávníků.
Dáte si?
Pro 4 mlsouny:
svazek medvědího česneku
1 citron v bio kvalitě
400 g těstovin
75 ml zeleninového vývaru
200 ml smetany ke šlehání
sůl, pepř
Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní těstoviny do měkka. Cuketu nakrájíme na menší kousky, např. na kostičky. Medvědí česnek nasekáme. Citrón důkladně očistíme a ostrouháme z něj kůru a vymačkáme z něj šťávu. Na pánvi rozehřejeme olej a cuketu na něm za stálého míchání 5 mnut opečeme. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Poté přimícháme smetanu, lžíci citrónové šťávy a citrónovou kůru. Krátce povaříme a nakonec přidáme medvědí česnek. Ochutíme solí a pepřem. Těstoviny slijeme a přimícháme k cuketové omáčce. Dochutíme citronem, solí a pepřem a podáváme s oblíbeným strouhaným sýrem.
Martina M.
foto: lecker.de