The Rose Cocktail

Rose koktejl vznikl údajně již v roce 1920 někde na území Evropy. Koktejl se skládá z třešňového likéru kirsch, dále z cherry brandy – osvěžující směsi alkoholu a jemné a šťavnaté chuti třešní a v neposlední řadě z vermouthu, který drink krásně zředí.

Věděli jste, jaký je rozdíl mezi kirschem a cherry brandy? Že ne? Čtěte dále…

Třešňový likér zvaný také jako kirsch patří ke klasikům mezi likéry. Nejdůležitějšími producenty tohoto likéru jsou Francie, Nizozemí, Rakousko, Německo a Švýcarsko.

Po bylinných likérech je ten třešňový nejstarším likérem vůbec. První zmínky o jeho přípravě se objevily již v roce 1630. Třešňový likér je likér vyrobený z ovocného džusu. Na 100 litrů hotového výrobku, musí připadat 20 l třešňového džusu. K tomu se přidává už jen cukr, voda a alkohol.

Cherry brandy je zvláštním typem likéru. Připravuje se z třešňového džusu, třešňovice, cukru, vody a alkoholu. Brandy musí obsahovat na 100 litrů obsahu minimálně 5 l třešňovice o lihovosti 40 %. Jedině tak se projeví chuť a vůně surovin.

 

45 ml suchého vermouthu

15 ml cherry brandy

15 ml kirsch

Vše promícháme. Okraj koktejlové sklenice namočíme do grenadiny a poté do cukru. Přelijeme do sklenice a zdobíme třešní.

 

rdc


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>