Tip na dnešní den – sendvič s broskví a slaninou

sendvic s broskvi

Neděste se kombinace broskve, slaniny a bazalky uvedené v receptu, uvidíte, že vás uchvátí hned po prvním kousnutí.

Ti odvážnější mlsouni, kteří rádi kombinují různé chutě, mohou dokonce k sendviči přikusovat kyselou okurku. Ano, opravdu máme na mysli nakládanou zavařenou okurku. V Anglii to takto běžně jedí.

Co nesníte k snídani, zabalte do fólie a přibalte s sebou do práce na svačinu.

 

Na 4 sendviče:

8 plátků slaniny
hrst čerstvé bazalky
2 lžíce olivového oleje
1 lžička šťávy z citronu nebo limety
3 lžíce majonézy
8 plátků celozrnného toustového chleba
2 broskve
rukolu dle libosti

Slaninu opečeme z obou stran do křupava. Necháme na kuchyňské utěrce okapat od mastnoty a poté přepůlíme. Mezitím nasekáme nadrobno bazalku a smícháme s olivovým olejem, šťávou z citrusu, lžící vody, ochutíme solí a pepřem a nakonec přidáme majonézu. Mícháme, dokud se vše nespojí. Chléb namažeme z obou stran bazalkovou majonézou. Na plátky chleba položíme na tenké plátky nakrájené broskve, slaninu rukou

Sandra Špačková
foto: Antonis Achilleos, foodnetwork.com


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>