Tip na gril: Tapas z mletého masa a cuketa se sýrem Halloumi

tapas na grilu

Grilovaní sezóna je definitivně tady, a tak pro vás máme tip co si ugrilovat.

Udělejte si na léto zásobu sýru Halloumi. Sýr Halloumi je tradiční kyperský sýr, jehož výroba je výjimečná tím, že se do mléka nepřidává kultura mléčného kysání.

Sýr má vysokou teplotu roztékání, a proto se skvěle hodí ke grilování. Můžete jej okořenit a dát rovnou na gril. Sýr po grilování vypadá jako steak, takže žádný strávník neodolá.

Dnes si ale zkuste připravit tyto tapas z ochuceného mletého masa. Pochutnání zaručeno.

Pro 8 mlsounů:
(budeme potřebovat 24 špízů nebo špejlí)

2 kousky (à 250 g) sýra Halloumi
3 malé cukety
sůl, pepř
skořice
muškátový oříšek
1 cibule
2 stroužky česneku
2 červené chilli papričky
750 g mletého masa
1 lžička tekutého medu

Cuketu očistíme a nakrájíme na 24 tenkých plátků. Každý plátek lehce posolíme a popepříme. Sýr nakrájíme také 24 kousků. Každým plátkem cukety obalíme sýr. Na každou špejli napíchneme 3 závitky. Oloupaný česnek a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Maso smícháme s cibuli, česnekem, chilli, 1 lžičkou soli, medem, ½ lžičkou skořice a ¼ lžičkou muškátového oříšku. Vytvarujeme 16 rolek. A všechny napícháme na špízy. Grilujeme z každé strany 10 minut.

Sandra Špačková
foto: lecker, vydání 6/2014


Reakce na Tip na gril: Tapas z mletého masa a cuketa se sýrem Halloumi

  1. Petr napsal:

    Zajímavý kanál na YouTube
    Spousty grilovaných dobrot…Určitě se podívejte

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>