Tomatová polévka

Exif JPEG

Jste milovníky polévek a upřednostňujete jednoduchou přípravu?

Tato italská polévka je velmi podobná české rajské polévce, není však sladká a díky své osvěžující chuti se výtečně hodí pro teplejší dny.

Polévka se podává s čerstvou bagetou nebo focacciou ozdobená lístky bazalky.

Pro 2-3 mlsouny:

½ kg oloupaných rajčat (mohou být i z plechovky)
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
1 červená cibule
15 lístků bazalky
½ litru zeleninového vývaru
olivový olej
sůl, pepř
bílá bageta na zahuštění – ideálně dva dny stará

Na olivovém oleji nejprve orestujeme nakrájený česnek a nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme natrhanou bazalku, přihodíme rajčata. Celou směs okořeníme, promícháme a necháme zhruba 10 minut vařit. Poté přidáme bagetu nakrájenou na tenké plátky, zalijeme vývarem a vaříme tak dlouho, dokud polévka nezhoustne. Poté důkladně promícháme a na mírném ohni pod pokličkou vaříme ještě dalších 30 minut.

Jak správně oloupat rajčata?

Slupku rajčat nejprve nařízneme do křížku. Dáme vařit vodu a vařící vodou naříznutá rajčata zalijeme. Necháme asi tak 1 minutu stát. Poté rajčata slijeme a zalijeme studenou vodou, když už nejsou horká a lze je udržet v ruce, pomocí nožíku slupku směrem od křížku jednoduše sloupneme.

Sandra Š.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>