Tuřínová polévka se sušeným úhořem

polivka z turinu

Zaujal vás článek o tuřínu? Ještě jste jej neochutnali? Už to dále neodkládejte a uvařte si tuto netradiční polévku.

Nezdráhejte se přidat do polévky i sušené ovoce, polévka tak získá úplně jiný rozměr.

Pro 4 mlsouny:

600 g tuřínu

1 malý stroužek česneku

1 lžíce oleje

30 g másla

1 lžíce cukru

125 ml bílého vína

1,2 l zeleninového vývaru

250 ml smetany ke šlehání

120 g namíchaného sušeného ovoce

hrst petržele

150 g uzeného úhoře

sůl, pepř

Tuřín omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Spolu se stroužkem česneku chvíli v hrnci opečeme na rozehřátém másle a oleji. Jakmile zelenina zezlátne, přidáme cukr a víno a přivedeme k varu. Podlijeme vývarem a smetanou a nezakryté necháme 20 minut vařit. Sušené ovoce a petržel rozmixujeme. Úhoře nakrájíme na menší kousky. Polovinu úhoře dáme do vařící se polévky. Polévku rozmixujeme a ochutíme solí a pepřem. Podáváme se zbytkem úhoře a rozmixovaným ovocem a petrželí.

rdc

zdroj: www.effilee.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>