Vegetariánské řízky z avokáda

avokadove rizky

Chystáte se pohostit vegetariánskou návštěvu, ale nevíte, co jim nabídnout?

Masožravci by neodmítli řízek a věřte, že stejné je to i s vegetariány – těm ale musíte nabídnout řízky bezmasé.

Možností jaké připravit je mnoho, zkuste začít s těmi z avokáda. Jsou výborné.

Připravte k nim i salát se zálivkou z růžových pomerančů.

 

Pro 4 mlsouny:

100 g strouhanky
2 vejce
2 lžíce mouky
2 zralá avokáda
3 lžíce citrónové šťávy

2 růžové pomeranče
sůl , pepř
6 lžic oleje
římský salát
1 čekanka
75 g polníčku

Avokádo oloupeme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na malé kousky. Obalíme v trojobalu jako řízek a osmažíme na 4 lžících oleje. Necháme okapat na kuchyňské utěrce a podáváme pokapané citrónovou šťávou na salátu.

Grapefruity oloupeme tak, že nezbude žádná bílá vrstva. Vymačkáme šťávu. Osolíme, opepříme a přišleháme 2 lžíce oleje. Saláty očistíme, necháme okapat a nakrájíme nebo natrháme jak je libo a promícháme s grapefruitovou zálivkou.

Avokádové řízky chutnají skvěle například s asijskou sladkokyselou omáčkou.

Sandra Špačková
recept + foto: lecker 11/2013


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>