Vepřová šťavnatá žebírka

veprova zebra

Vepřová šťavnatá žebírka jsou oblíbenou pochoutkou, která se báječně kombinuje s posezením u piva.

Tuto vepřovou dobrotu máme často spojenu s grilovačkami, ale byla by škoda se o ni připravit v chladných měsících. Vepřová žebírka si upečete i doma v troubě. Jak na to?

Ingredience
  • 800 g vepřových žeber
  • 3 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku
  • pepř (dle chuti)
  • hrubá sůl (dle chuti)
  • chilli (dle chuti)
Příprava vepřových šťavnatých žebírek

Rozřezejte vepřová žebra na kousky a poté je rozložte na pekáči. Posolte je, přidejte k nim chilli, pepř a oloupaný a nakrájený česnek. Přilijte trochu oleje, podlijte vodou a pečte v troubě do té doby, než budou vepřová žebra křupavá a měkká (cca jeden a půl hodiny). Žebra kontrolujte a průběžně podlévejte vodou podle potřeby.

S čím si dáte vepřová šťavnatá žebírka?

Vepřová šťavnatá žebírka jsou pochoutkou, kterou je možné podávat s různými omáčkami a dipy. Vyberte si podle své chuti. Chuť žebírek znamenitě potrhne třeba sýrový a medový dip.

K této pochoutce si můžete dopřát různé přílohy, nejčastěji jsou vepřová šťavnatá žebírka podávaná s čerstvým pečivem, případně i se zeleninou.

Chcete si pochutnat na vepřových šťavnatých žebírkách bez nutnosti cokoliv připravovat? Zajděte si na ně do restaurantu Kandelábr. Více doporučení na tuto restauraci najdete zde.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>