Zimní salát s hruškami

zimni salat s hruskami

Salát v zimě? A proč ne?

Hrušky, vlašské ořechy, polníček a salát Lollo rosso jistě sežene i v tomto období.

Že neznáte Lollo rosso? Tento salát se vyznačuje kadeřavými načervenalými listy a nahořklou chutí připomíná oříšky. Často se můžete setkat i se salátem Lollo biondo. Ten je zelený a má o něco jemnější chuť. Oba patří mezi trhané saláty. Jejich kadeřavé listy po umytí potřebují důkladně osušit, jinak by byl váš salát plný vody.

Pro 4 mlsouny:

2 – 3 lžíce vlašských ořechů
1 menší salát Lollo rosso
75 g polníčku
1 cibule
4 lžíce balzamikového octa
1 – 2 lžičky tekutého medu
Sůl, pepř
3 – 4 oleje z vlašských ořechů
1 – 2 zralé hrušky
150 g měkkého sýru

Ořechy nasekáme nahrubo a opražíme na pánvi bez tuku. Vyjmeme. Salát očistíme, necháme okapat a případně natrháme na menší kousky. Cibuli oloupeme nakrájíme na malé kostičky. Smícháme s octem, medem, solí a pepřem. Poté přišleháme olej. Hrušky rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké špalíčky. Sýr nakrájíme na tenké plátky. Salát, sýr a hrušky smícháme, rozprostřeme na talíře, zasypeme ořechy a zalijeme marinádou. Podáváme s čerstvou bagetou.

Martina Mlsná
recept + foto: kochen&genießen, vydání 12 / 2009


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>