Avokádová polévka

avokado_unsplash

Chlazené avokádo je vynikající pro letní osvěžení. Napadlo by vás použít jej jako hlavní ingredienci do polévky? Že ne?

Překonejte počáteční obavy a dejte se do vaření. Je to vážně dobrota.

Polévka lze jíst i za studena, kdo by ale studenou polévku ani v létě nesnesl, může ji bez potíží přihřát. Chutnat vám bude tak i tak.

Komu by polévka přišla nudná, může do ní přidat lehce orestované krevety.

 

Pro 4 mlsouny:

3 hrnky kuřecího vývaru
2 oloupaná avokáda
2 lžíce čerstvého nasekaného koriandru
2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
sůl
pepř

1 zakysaná smetana
1 lžíce čerstvého nasekaného koriandru
1 lžička nastrouhané kůry z limety
½ lžičky mletého pepře

Kuřecí vývar, avokádo, koriandr, limetovou šťávu, sůl a pepř za pomocí mixéru do hladkého krému. Limetovou smetanu připravíme tak, že smícháme zbylé ingredience. Přimícháme k avokádovému krému a necháme vychladit nebo naopak ohřejeme.

Sandra Špačková
foto: food.amerikanki.com


Reakce na Avokádová polévka

  1. Luďka napsal:

    Zkoušela jsem ji v teplé podobě a chutnala i manželovi, který na polívky moc není. Jen ta barva není moc lákavá :-) )

Napsat komentář k Luďka Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>