Bageta zapečená s kukuřicí, salámem a sýrem

syrova bageta se salamem a kukurici

Máte hlad jako vlk a nechcete se odbýt suchým rohlíkem? Nebo potřebujete dobrý základ, abyste mohli popíjet?

Přijde vám ale, že v lednici nic není? Podívejte se pořádně.

Možná tam přece jen najdete ingredience potřebné k zapečené bagetě s kukuřicí, salámem a sýrem.

Na hlad a jako prevence proti kocovině ideální!

 

Pro 2 – 4 mlsouny:

4 bagety
4 šalotky
2 lžíce slunečnicového oleje
6 lžic rajčatového protlaku
80 ml zeleninového vývaru
pepř

sůl
sušený tymián
sušené oregáno
salám (např. 3 mini slámky BIFI)
asi 200 ml plechovka kukuřice
200 g strouhaného sýra

(Pokud máme bagety určené k dopékání, nejprve je upečeme podle návodu na obalu.)
Šalotku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a šalotku na něm podusíme dozlatova. Přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem. Necháme asi 10 minut vařit. Poté ochutíme solí, pepřem, rozemnutými bylinkami. Salám nakrájíme na tenké plátky. Kukuřici procedíme. Bagety podélně rozřízneme a přelijeme sosíkem, navrch rozvrstvíme salám a kukuřici a bohatě posypeme sýrem. Vložíme do trouby a pečeme na asi 175 °C 6 – 8 minut.

Sandra Špačková
foto: Food & Foto, Hamburg


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>