Bublanina, která se vždy povede

bublanina

Urodilo se vám na zahrádce hodně ovoce a nevíte, co si s ním počít?

Z části udělejte sirupy, z části marmelády, část zamrazte, část snězte jen tak a ze zbytku upečte bublaninu, která se vždy povede!

Je jen na vás, jaké ovoce použijete, klidně neváhejte a zkombinujte hned několik druhů.

Pro začátek zkuste třeba zkombinovat kyselkavý červený rybíz a jahody. Druhý den můžete péct znovu…

4 vejce (sníh + vejce)
350 g hladké mouky
200 g cukru krupice
vanilkový cukr
kypřící prášek
12 lžic oleje
15 lžic teplé vody

Vejce oddělíme. Žloutky dáme do mísy a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s prosátou moukou s kypřícím práškem, cukrem, olejem a vodou. Poté opatrně metličkou přimícháme sníh. Přelijeme na vymazaný a vysypaný plech a navrch rozložíme ovoce podle libosti. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia asi 25 – 30 minut. Jakmile se těsto na špejli nelepí, je hotovo.

Sandra Špačková
foto: Butaris


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>