Chřestová frittata

Chřestová sezóna v plném proudu a k dostání je prakticky kdekoli. Při jeho nákupu nezapomeňte, že právě čerstvý je ten nejlepší. To poznáte, když do něj zatlačíte nehet. Z místa řezu musí vycházet tekutina. Pokud se pokusíme čerstvý chřest ohnout, pak se hned zlomí, ten který se ohýbá je již staršího a nebude moc chutný. Chřest je vynikající nejen s holandskou omáčkou, ale třeba v omeletě.

Tento sezónní pokrm je velice jednoduchý na přípravu a je připravený raz dva. Díky vejcím je velice sytý, a tak se hodí jak k snídani, tak i k obědu.

Pro 4 mlsouny:

 

500 g zeleného chřestu

3 lžíce olivového oleje

1 červená chilli paprička

6 vajec

50 g nastrouhaného parmezánu

špetka soli a pepře

hrst nakrájené pažitky

 

Chřest omyjeme, zdřevnatělé konce odřízneme a chřest nakrájíme na2 cm dlouhé kousky. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme chilli a chřest. Stáhneme plamen a 10 minut povaříme. Čas od času chřestové kousky obrátíme. V misce si rozšleháme vejce a smícháme s parmezánem. Ochutíme solí a pepřem a přidáme k opékajícímu se chřestu. Až bude jedna strana hotová, omeletu obrátíme, aby se opekla i strana druhá. Nakrájíme na kousky a podáváme zdobené pažitkou.

rdc


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>