Medový sorbet s bílým chřestem v bazalkové pěně

Chřestový sorbet

Sorbet, tak trochu jiná zmrzlina. Od klasické zmrzliny se liší chutí i přípravou.

Sorbet je bez přidaného tuku a  měl by obsahovat minimálně 15 % ovocné nebo zeleninové složky.

Název sorbet je odvozen od slova italského slova “sorbetto”. Toto slovo má však původ v arabském slově “scherbet”.

Sorbet je velice lehká zmrzlina, která výtečně zakončí každou hostinu. Recept na tento netradiční sorbet nám poskytl Chefparade.

100 g bílý, oloupaný chřest
1 lžíce medu
0,05 l vody
čerstvá bazalka
smetana ke šlehání
1 bílek
moučkový cukr

Bílý chřest nastrouhejte na jemno a smíchejte s medem a vodou (je-li potřeba). Nechte zamrazit a občas zamíchejte. Vyšlehejte smetanu a bílek odděleně a smíchejte dohromady s cukrem a sekanou bazalkou. Servírujte jako na obrázku.

Zdroj + foto: Chefparade

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>