Chuťovka k pivu – tvarůžkový tartar

tvaruzkovy tartar

Chystáte se večer na pivo? Ať už jdete na točené, nebo si raději otevřete lahvinku doma u televize, tak jako tak si potom určitě rádi něco zakousnete.

No řekněte sami. Není nad večerní chuťovky v podobě topinek, utopenců, nakládaných hermelínů a tvarůžků na všemožné způsoby.

Zkuste dnes tuhle tvarůžkovou dobrotu. V receptu se uvádí tmavý chléb. No… ženy jej jistě uvítají, muži si možná ale raději dopřejí plátek čerstvého chleba křupavou kůrkou.

Pro 2 mlsouny:

1 červená paprika
1 jarní cibule
200 g tvarůžků
4 lžíce zakysané smetany
sůl, kajenský pepř
kmín
2 listy salátu
2 plátky tmavého chlebu

Očištěnou papriku nakrájíme na drobné kostičky. Jarní cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Sýr nakrájíme na kostičky. Smetanu smícháme se solí, kmínem a kajenským pepřem,poté přimícháme sýr, papriku a cibuli. Salátové listy osušíme, položíme na plátek chleba a navrch naložíme tvarůžkový tartar.

Martina Mlsná, foto + recept z časopisu LECKER (duben/2013)


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>