Cuketová pomazánka

Cuketa je k dostání v průběhu celého roku. Jenže co z ní připravovat?

Napadlo by vás někdy z nich připravit pomazánku? Její příprava vám sice zabere více času, než kolik by zabrala příprava pomazánky, kde jednotlivé ingredience stačí jen promíchat.

Cuketová pomazánka je jak nápaditá, tak dobrá a zdravá. Udělejte si ji s sebou jako svačinu do práce, narozdíl od rybí či vajíčkové vás kolegové nebudou proklínat.

Pro 4 mlsouny:

2 cukety ca 600 g
sůl
čerstvě mletý pepř
1 cibule
2 stroužky česneku
2 vejce
2 lžíce olivového oleje
1 svazek petržele
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce citronové šťávy

Cukety umyjeme, očistíme, nastrouháme a lehce osolíme a 5 minut necháme v klidu. Poté z cuket ručně vymačkáme vodu. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Vejce uvaříme natvrdo. Necháme trochu vychladit, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Petržel omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Na oleji lehce osmažíme cibuli a česnek. Přidáme vymačkané cukety a dusíme, dokud se neodpaří všechny tekutiny – asi 10 minut. Směs necháme vychladit, smícháme s petrželí a vejci. Přimícháme smetanu a citronovou šťávu a ochutíme solí a pepřem. Podáváme s pečivem.

Sandra Špačková


Reakce na Cuketová pomazánka

  1. Cuketová pomazánka na topinky napsal:

    Cuketová pomazánka s česnekem zachutná i zavilým odpůrcům cuket. Osvědčilo se mi dělat pomazánku raději ze zralé přerostlé cukety než z mladých cuket, protože dužina má lepší konzistenci. Ideální na topinky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>