
Milujete nutelu?
Zkuste si ji připravit doma, je to snadnější, než by se na první pohled mohlo zdát.
Doma vyrobenou nutelu lze uchovávat vzduchotěsných skleničkách, kde vydrží až měsíc.
No, údajně vydrží až měsíc. Až ji ochutnáte, nejspíše nevydrží déle než týden…
Nejchutnější je na čerstvém ještě teplém pečivu.
1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka
200 g nasekané mléčné čokolády
špetka mletého kardamomu
Oříšky opražíme na sucho na pánvi a ještě teplé rozmixujeme na kaši. Čokoládu smícháme s kondenzovaným mlékem a medem a ve vodní lázni nechte pomalu rozpustit. Vymícháme v hladkou hmotu a přimícháme malou špetku mletého kardamomu. Přilijeme k oříškům a promixujeme dohladka, aby v ní nebyly žádné hrudky.
Sandra Špačková
foto: Istelleinad