Hustá bramborovo houbová polévka

Pokud chcete v těchto chladnějších dnech rychle připravené teplé jídlo, zkuste tuto naprosto netradiční polévku.

Je tak hustá, že by v ní mohla stát lžíce, ale díky máslu a smetaně má jemnou chuť.

Brambory dodají našemu žaludku pocit nasycení a houby uspokojí naše chuťové pohárky. Tak ať vám chutná.

 

 

Pro 4 mlsouny:

250 g moučných brambor
2 stroužky česneku
voda
1 lžíce zakysané smetany
50 g másla
150 g lesních hub
špetka petržele
sůl

 

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na 1 cm proužky. Vložíme do hrnce a zalijeme jen trochou vody. Čím silnější chceme polévku mít, tím méně vody přilijeme. Přidáme česnek a polovinu nakrájených hub, osolíme, promícháme a vaříme, dokud brambory nejsou uvařené. Poté hrnec sejmeme z plamene a brambory rozmačkáme do mělčí kaše. Pokud je hodně hustá, přilijeme trochu vody a zředíme dle libosti. Přidáme polovinu másla, smetanu, opepříme a promícháme. Na rozehřáté pánvi rozpustíme máslo a zbylé nakrájené houby na něm několik minut orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Hustou bramborovou polévku naservírujeme na talířky a zasypeme orestovanými houbami.

Martina Mlsná

foto: Stevie Parle


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>