Koktejl Mimosa

koktejl mimosa

Velice chutný a osvěžující koktejl Mimosa spatřil světlo světa již v roce 1925 v pařížském hotelu Ritz a velice brzy po svém vzniku se stal vyhledávaným nápojem po probdělých nocích nejen v Paříži.

Svůj název získal koktejl po žlutě kvetoucí keřovité rostlině – Akácii stříbrné, které se v anglickém jazyce říká Mimosa.

Ochutnejte sami. Zejména vhod přijde ráno po bouřlivých nocí jako vyprošťovák.

 

7,5 cl sektu
7,5 cl pomerančového džusu

Do sklenky na šampaňské nalijeme sekt a džus – obojí dobře vychlazené. Zlehka promícháme. Ale pozor, netřepat. Bublinky by byly ty tam. Zdobíme spirálou z pomerančové kůry.

Tip: Přidáním Grand Marneiru získáte koktejl Granda Mimosa (oblíbenou variantu klasické Mimosy).

Martina Mlsná
foto: Susan Lucas Hoffman


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>