Křenovo-bramborová polévka

kren polevka

Tato chuťově neobvyklá a velice výrazná polévka chytí za jazýček všechny mlsouny, co mají alespoň trochu rádi křen.

Pro 4 mlsouny:

1 l zeleninového vývaru

200 ml zakysané smetany

3 menší brambory

špetka muškátového oříšku

1 svazek kopru

200 g uzeného pstruha

3 lžíce citronové šťávy

4 lžíce zavařeného strouhaného křenu

sůl

pepř

Nejprve dáme vařit oloupané brambory, které poté rozmixujeme na kaši. Komu se nechce, může použít i instantní kaši. Mezitím dáme vařit vývar a do něj pak přimícháme smetanu, přivedeme k varu. Hotovou kaši přimícháme do vývaru a poté osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátového oříšku. Přivedeme opět k varu a vaříme deset minut.  ½ svazku kopru nakrájíme najemno a spolu s citronovou šťávou a křenem přimícháme do polévky. Necháme chvíli vařit. Pstruha stáhneme z kůže, nakrájíme na malé kousky a také přimícháme do polévky.

rdc


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>