Krevetové špízy s grilovanými broskvemi

Stromy již začínají plodit broskve a nevíte, co s nimi? Dejte je na gril.

Nemusíte je ale podávat s plátkem kuřecího masa, jako je tomu v mnoha restauracích neblahým zvykem.

Ochutnejte je s krevetami – hotová pohádka.

Pokud nemáte možnost grilování, pokrm zvládnete snadno připravit i na plotýnce na pánvi.

 

 

Pro 4 mlsouny:

16 tygřích krevet, oloupaných, bez střívek
2 stroužky česneku
½ svazku petržele
4 broskve
2 citrony
sůl, pepř

+ špejle nebo špízy

Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Lístky petržele nasekáme a smícháme spolu s česnekem a olivovým olejem. Krevety napícháme na špejle a naložíme do olivové směsi a necháme několik hodin marinovat. Broskve rozpůlíme a zakápneme olej. Z citronu ostrouháme kůru a tu smícháme s 10 lžícemi olivového oleje. Krevety a broskve dáme na rozpálený gril nebo pánev a opečeme ze všech stran. Osolíme, opepříme a podáváme s miskou s citrónovým olejem.

Pokud budete používat špejle nebo jiné dřevěné špízy, namočte je den předem do vody. Tak se vám pak na grilu nepřichytí a neshoří.

Martina Mlsná,
foto: ichkoche.at, Ulli Goschler


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>