Krůtí závitky s pancettou

Krůtí maso má ve srovnání s ostatními druhy masa nejnižší obsah tuku ve svalovině. Naopak obsahuje nejvíce bílkovin.

Krůtí prsa jsou libová a jsou skvělou volbou pro ty, kteří si chtějí udržet štíhlou linii, nebo se zkrátka jen nechtějí přecpat.

Ochutnejte krůtí závitky plněné cuketou a mrkví obalené v plátcích pancetty a podlité bílým vínem – rychlé, snadné a výborné.

 

Pro 4 mlsouny:

8 plátků krůtích prs – kus 80 g
2 cukety
2 mrkve
sůl
1 lžíce ostřejší hořčice
1 lžíce dobromysli
8 plátků pancetty
pepř
3 lžíce olivového oleje
100 ml suchého bílého vína
1 lžíce másla

Plátky masa očistíme, osušíme a případně vyklepeme. Mrkev oloupeme a spolu s cuketou nakrájíme na asi 10 cm dlouhé proužky. Mrkev dáme do vroucí osolené vody a 2 minuty povaříme. Přidáme cuketu a povaříme další minutu. Slijeme a necháme okapat. Mezitím si plátky masa namažeme hořčicí a posypeme orgánem. Proužky mrkve a cukety naskládáme na plátky a srolujeme a obalíme plátkem pancetty. Upevníme párátkem. Posypeme solí a pepřem. Na pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm krátce osmažíme, aby se zatáhlo. Poté podlijeme vínem, přiklopíme vaříme 8-10 minut. Maso vyjmeme, vyjmeme párátka, váni necháme ještě trochu zredukovat, vypneme sporák a přidáme lžíci studeného másla. Závitky podáváme polité vinnou redukcí.

Jako příloha jsou vhodné brambory. V dietnější variantě podáváme s oblíbeným salátem.

Martina M.
foto: eatsmarter.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>