Kuřecí prsa s žampióny dušené na víně

dusena kureci prsa na vine

Ať už potřebujete sváteční pokrm, nebo jen chutný sobotní oběd, je kuřecí maso s žampióny dušené v troubě s vínem to pravé.

Na přípravu nikterak složité a pochutná si celá rodina. Alkohol se z vína vyvaří.

Jako příloha se hodí brambory. Zkuste bramborovou kaši nebo třeba pečené brambory. Stačí je oloupat, nakrájet na plátky, osolit, lehce pokapat olivovým olejem a vložit na půl hodiny do trouby.

Pro 4 mlsouny:

1 svazek bylinek petržel, tymián, bobkový list
10 šalotek
5 stroužků česneku
sůl
pepř
300 g menších žampionů
1 kg kuřecích prs
4 lžíce hladké mouky
olivový olej
2 lžíce rajčatového protlaku
500 ml červeného vína
350 ml kuřecího vývaru

Bylinky kromě bobkového listu nasekáme na malé kousky. Šalotku a česnek oloupeme. Tymián smícháme se solí, pepřem a bobkovým listem. Žampióny očistíme. Kuřecí prsa naporcujeme, osolíme a lehce posypeme moukou. V pánvi (která může do trouby) nebo v pekáči rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran orestujeme, tak aby se zatáhlo. Maso vyjmeme stranou a přidáme cibuli, česnek a žampióny, které také krátce orestujeme a nakonec přidáme i rajčatový protlak a krátce zapražíme. Přidáme bylinky a maso a zalijeme vývarem a červeným vínem. Přivedeme k varu a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Dusíme 35 až 40 minut.

Martina M.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>