Máte chuť na asijskou kuchyni? Uvařte si doma sami.
I když ingredience zní trochu exoticky a není možné je sehnat v běžných obchodech, všechny hravě pořídíte v asijských obchodech.
Pokrm je pikantní,pokud jej budete podávat dětem uberte na chilli, zázvoru a česneku.
Chutná výborně s rýží basmati.
Pro 4 mlsouny:
2 rajčata
2 šalotky
3 stroužky česneku
1 palec zázvoru
2 menší zelené chilli papričky
3 lžíce másla
10 lístků kari
¼ lžičky kurkumy
400 ml neslazeného kokosového mléka
sůl
3 lžíce citrónové šťávy
Maso nakrájíme na menší kousky. Rajčata oloupeme, očistíme od semínek a rozčtvrtíme. Šalotku, česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papričku podélně rozřízneme, očistíme od semínek a nasekáme najemno. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hořčičná semínka a opražíme je, dokud nezačnou na pánvi poskakovat. Přidáme maso, papričky, zázvor, česnek, lístky kari, kurkumu a vše asi osm minut opékáme. Přilijeme kokosové mléko a 100 ml vody, přivedeme k varu, osolíme a krátce povaříme. Přimícháme rajčata a povaříme dalších 5 minut. Dochutíme citrónovou šťávou a můžeme podávat.
Martina M.
foto: Butaris via Foter.com