Limetková bábovka

babovka z limet

Limetky lze použít nejen do nápojů. Své zasloužené místo našly i v pečení.

Vždyť kdo by neznal floridský limetový cheesecacake.

Pokud cheesecaky nepatří mezi vaše oblíbené lahůdky a dáváte přednost klasickým bábovkám, věřte že limetky mohou hrát prim i v bábovce.

Upečte si sami bábovku z limetek- je vláčná a osvěžující – prostě mňam.

 

Na formu o průměru 26 cm:

4 bio limety
300 g změklého másla
200 g cukru krystal
sůl
6 vajec
300 g mouky
50 g kukuřičného škrobu
1 kypřící prášek (může být ten s vinným kamenem)
6 lžic mléka
150 g moučkového cukru

Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Ze dvou limet nastrouháme kůru a vymačkáme 6 lžic šťávy. V míse smícháme máslo, cukr, špetku soli, nastrouhanou kůru a vyšleháme do krému. Postupně přidáváme vejce a lžíci mouky a pečlivě promícháme. Zbylou mouky, škrob a kypřící prášek smícháme a přidáme limetovou šťávu a nakonec i mléko. Těstem naplníme formu, vložíme do trouby a pečeme 35 – 40 minut. Vyjmeme a 15 minut necháme chladnout ve formě. Poté vyjmeme z formy a necháme dochladnout na mřížce. Z ½ limety vymačkáme šťávu a smícháme s moučkovým cukrem, 2 lžícemi vody a umícháme polevu. Polevou polijeme bábovky. Zbylou limetu nakrájíme a použijeme na ozdobu.

Martina M.
foto: Matthias Haupt


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>