Masové koule s okurkovou salsou

Hledáte nápad na rychlé teplé jídlo, které zvládnete do třičtvrtě hodiny a zvládne jej i lajk?

Není nic jednoduššího než promíchat maso, vytvarovat koule a osmažit.

Kdo není fanouškem salátové okurky, může namísto okurkové salsy, uvařit brambory, nebo si připravit jakýkoli jiný oblíbený salát.

Jaký salát mate nejradši Vy? Pochlubte se v komentářích.

 

Pro mlsouny:

4 lžíce vloček
100 ml smetany
1 cibule
1 lžíce oleje
15 větviček sladkolisté petržele
500 g mletého masa
1 vejce
sůl
pepř
2 lžíce přepuštěného másla
½ salátové okurky
½ svazku pažitky
6 lžic sladké pálivé chilli omáčky
2 lžíce bílého vinného octa

Vločky zalijeme smetanou a necháme 10 minut stát. Cibuli nakrájíme na kostičky a na rozehřátém oleji zesklovatíme. Lístky petržele otrháme, nasekáme a dáme do mísy. Smícháme s masem, vejcem, cibulí a ochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme. Navlhčenýma rukama vytvarujeme 6 koulí. Máslo rozehřejeme na pánvi a koule na něm osmažíme (z každé strany 10 minut). Mezitím oloupeme okurku, podélně rozřízneme a lžičkou vydlabeme jádra. Poté nakrájíme na malé kostičky. Pažitku nakrájíme na kolečka. Okurku smícháme s pažitkou s chilli omáčkou a dochutíme octem. Koule necháme okapat od oleje a servírujeme s okurkou.

Sandra Špačková
foto: Matthias Haupt


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>