Mléčná rýže s čokoládou a třešněmi

kakaova mlecna ryze

Milujete sladká jídla? Nebo jen nevíte, co dobrého dát dětem k večeři?

Pak zkuste tuto vynikající mléčnou rýži s kakaem, čokoládou a třešněmi, zamilujete si ji.

Ochutnejte a přesvědčte se sami. Dost možná osloví i ty, kteří jinak sladkým jídlům příliš neholdují.

PS: Nezapomeňte se s ostatními mlsouny podělit, jak vám chutnalo.

 

Pro 4 mlsouny:

1 l mléka
50 g kakaa
175 g rýže (ideálně kulatozrnné)
720 ml kompotovaných třešní
2 lžíce škrobu
2 lžíce cukru
50 g hořké čokolády
1 sáček vanilkového cukru
200 g smetany ke šlehání

Mléko přivedeme v hrnci k varu – hlídáme, aby se nepřipálilo. Přimícháme kakao a rýži a vaříme 25 minut, do změknutí. Mezitím slijeme třešně a šťávu z nich smícháme vodou, abychom získali ½ l tekutiny. Škrob a lžíci cukru smícháme s 5 lžícemi šťávy. Zbylou šťávu přivedeme k varu a nakonec přimícháme i zbylou šťávu se škrobem. Povaříme 1 minutu a přimícháme třešně, dáme stranou. Čokoládu nasekáme a přimícháme k ní i 3 lžíce cukru, celý vanilkový cukr a přimícháme k rýži. Sundáme z plamene a necháme 10 minut odstát. Smetanu vyšleháme do tuha a smícháme s rýží. Podáváme s třešněmi.

Martina M.
foto: lecker.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>