Muffiny nemusí být vždy sladké – ochutnejte tuňákové muffiny

tunakovy muffin

Ochutnejte tyto báječné muffiny.

Celozrnná mouka je zdrojem vlákniny, vitaminů a minerálních látek. Na rozdíl od bílé mouky, která je na tyto živiny chudá. Muffiny jsou ideální svačinkou pro děti, ale i dospělé. Pokud nejsou děti na výraznější chuť celozrnné mouky zvyklé, můžete polovinu mouky nahradit za jemnější celozrnnou grahamovou mouku, kukuřičnou mouku nebo za ovesné vločky.

TIP: Namísto mouky můžete použít i vařenou quinou nebo bulgur.

1 šálek celozrnné mouky
1 menší strouhaná cuketa
1 konzerva tuňáka Calvo v tomatové omáčce
2 vejce
1 PL lněného semínka
1 lžička hořčice
strouhaný sýr na posypání
sůl, pepř
koření na ryby podle chuti
1 ČL kypřicího prášku bez fosfátů

Postup:
Bílek vyšleháme na tuhý sníh. Všechny ingredience smícháme dohromady a vmícháme sníh z bílku. Vzniklé těsto vkládáme do vymazaných formiček na muffiny. Nakonec posypeme malým množstvím oblíbeného nastrouhaného sýra. Muffiny pečeme dozlatova na 170 °C.

Doba přípravy: 40 minut

Více receptů a informací najdete také na facebookových stránkách společnosti Calvo.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>