Opékané brambory s paprikou, čekankou a polníčkem

Strava má být pestrá a má obsahovat hodně zeleniny. Pokud se tímto řídíte, pak je tento recept přesně pro Vás.

Jistě oceníte i to, že celý pokrm zvládnete připravit z jedné pánve.

Pokrm je díky bramborám velmi sytý a stačí jako hlavní chod.

Líbí se Vám toto jídlo? Ochutnáte? Podělte se s ostatními mlsouny, jak Vám chutnalo.

 

Pro 4 mlsouny:

100 g polníčku
3 lžičky sezamových semínek
1 kg brambor
sůl
2 červené papriky
2 paličky čekanky
3 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
pepř
hrst zelených oliv

Polníček očistíme. Sezamová semínka opražíme na suché pánvi dozlatova. Brambory oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Brambory povaříme v osolené vodě 2-3 minuty. Papriku nakrájíme na proužky. Čekanku nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme olej. Brambory na něm za stálého míchání 8 – 10 minut opékáme. Po třech minutách do pánve přidáme papriku a čekanku a opékáme společně. Mezitím oloupeme česek, který přihodíme 2 minuty před koncem. Osolíme, opepříme. Přimícháme polníček, olivy a posypeme seznamem.

Martina M.
foto: lecker.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>