Papriky plněné mletým masem

plnene papriky

Není nad jednoduchou přípravu. Příprava těchto plněných paprik vám nezabere více jak 20 minut.

Během půl hodiny, kdy se papriky zapékají si stihnete třeba přečíst noviny a odpočinout si.

 

Pro 4 mlsouny:

 

2 červené a 2 žluté papriky

1 cibule

150 g rýže

sůl

½ svazku jarní papriky

4 lžíce olivového oleje

400 g mletého masa

pepř

50 g kečupu

350 ml zeleninového vývaru

2 lžíce rajčatového protlaku

 

Z papriky odřízneme horní čtvrtku a odstraníme jádřinec. Odkrojené kousky nakrájíme na drobné kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu. Cibuli omyjeme a nakrájíme na kolečka.

Olej rozehřejeme na pánvi, přidáme maso a asi 5 minut opečeme  Ochutíme solí a pepřem. Přidáme kečup, protlak, polovinu cibule a zalijeme vývarem. Necháme dalších 5 minut povařit. Uvařenou rýži slijeme a přimícháme k masové směsi. Papriky naplníme směsí a dáme je na plech. Vložíme do rozpálené trouby na 175 °C a pečeme 30 minut. Jakmile horní část zhnědne,  můžeme je přiklopit alobalem, aby se papriky příliš nespálily.

Po vytáhnutí z trouby posypeme zbylou jarní cibulí a podáváme.

 

Martina Mlsná


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>