Pečený losos s bramborami, hráškem a slaninou

Chutnala Vám ryba o Vánocích tak, že máte chuť zařadit jí do jídelníčku častěji? Proč ne, jen tak uděláte něco pro své zdraví a navíc si pochutnáte.

Tentokrát jsme pro vás připravili recept s lososem. K přípravě potřebujete jen jeden větší pekáč a troubu. Vše se totiž peče společně a výsledkem je vynikající pečený losos s bramborami, slaninou a hráškem.

 

 

Pro 4 mlsouny:

500 g menších brambor
2 lžíce olivového oleje
150 g nakrájené slaniny nebo panchetty
700 g filetu lososa
200 g mraženého hrášku
4 jarní cibule
hrst natrhaných mátových lístků

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Brambory dále do pekáče a polijeme je 1 lžící olivového oleje. Vložíme do trouby a pečeme 20 minut. Poté k nim přidáme panchettu a na dalších 10 minut vložíme do trouby. Vyjmeme z trouby a brambory posuneme na stranu. Doprostřed vložíme lososa zakápneme zbylým olejem a vložíme do trouby na 20 minut do trouby. Mezitím ve vroucí osolené vodě 2 minuty povaříme hrášek. Jarní cibuli nakrájíme na kolečka. Hrášek, mátu a cibuli nasypeme na upečeného lososa a můžeme podávat.

 

Martina Mlsná
foto: bbcgoodfood.com


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>