
Máte rádi těstoviny? A jejich kombinaci s masem?
Pochutnejte si na těchto skvělých masových koulích s rajčatovou omáčkou a vraťte se v myšlenkách na dovolenou v Itálii.
Nezapomeňte na petrželku, ta dodá těstovinám skvělý šmrnc.
Pokud si rádi k jídlu dáte víno, vhodný je Cabernet Savignon či Ryzlink vlašský.
Pro 4 mlsouny:
1 menší mrkev
1 cibule
4 žampiony
800 g loupaných rajčat z plechovky
375 g těstovin
čerstvá petržel
Troubu předehřejeme na 180 °C. Zeleninu oloupeme. Zapékací mísu o velikosti 18 x 20 cm hlubokou 5 cm vymažeme tukem. Očištěnou cibuli, mrkev, žampiony, cibuli nasekáme nadrobno a smícháme s masem a sýrem. 1 lžíci směsi oddělíme a uděláme z ní kuličku. Takto pokračujeme se zbylou směsí. Koule vložíme do trouby a přelijeme rajčaty z plechovky. Vložíme do trouby a pečeme 30 minut. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.
Podáváme s masovými koulemi zasypané petrželí.
zdroj: Super Food Ideas – únor 2009
foto: Ben Dearnley