Pestrá zeleninová rýže

Pestrá zeleninová rýže

Rychlá, zdravá večeře z jednoho hrnce? Žádný problém. Stačí si připravit zeleninu, žampióny a debrecínské párky. Kdo nemá maso rád, místo kuřecího vývaru zvolí zeleninový a párky úplně vynechá. Rýže je vynikající i bez přidání uzeniny.

Vše udáváme jen v přibližném množství, podle chuti můžete přimíchat třeba více žampionů, nebo do pokrmu přidat cuketu či jinou oblíbenou zeleninu.

 

 

Pro 4 mlsouny:

80 g cibule
1 stroužek česneku
350 g rajčat
100 g žampionů
100 g červené papriky
2 lžíce olivového oleje
150 g rýže
250 ml kuřecího vývaru
125 g hrášku
200 g debrecínských párků
1 lžička rostlinného oleje
1 lžíce petržele
sůl
pepř

Cibuli a česnek oloupeme a oboje nakrájíme na jemno. Rajčata umyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka. Dužinu nakrájíme na kostičky a semínka propasírujeme skrz cedník. Vymačkanou šťávu dáme stranou. Žampiony očistíme a nakrájíme na malé kousky. Papriku rozčtvrtíme, očistíme od semínek a nakrájíme na kostičky. Olivový olej rozehřejeme ve větším hrnce. Cibuli s česnekem na něm podusíme. Přidáme rajčata, žampiony a papriku. Krátce podusíme, přidáme rýži, vývar a šťávu z rajčat ochutíme solí a pepřem. Za občasného míchání vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Pět minut před koncem přidáme hrášek a v případě potřeby i trochu vývaru.  Debrecínky nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a debrecínky na něm opečeme dokřupava. Poté přidáme k rýži, promícháme, dochutíme a podáváme posypané petrželí.

 

Martina Mlsná
foto: www.edeka.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>