Petrželová polévka s piniovými oříšky

Petržel je součástí mnoha salátů, polévek i hlavních jídel. Co takhle si připravit polévku, ve které petržel hraje hlavní roli? Nejen, že je tato polévka velmi chutná, je především zdravá.

Petržel je totiž bohatá na vitaminy B a C a provitamin A. Konzumace petržele vám pomůže při močových kamenech a zmírní menstruační potíže.

 

 

Pro 4 mlsouny:

 

500 g petržele

2 lžíce másla

500 ml vývaru

200 ml mléka

sůl

pepř

špetka muškátového oříšku

200 g smetany ke šlehání

30 g piniových oříšků

60 g šunky

hladkolistá petržel

 

Šunku nakrájíme na kostičky. Petržel oloupeme, nakrájíme na malé kostičky. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a podusíme na něm petržel. Zalijeme teplám vývarem a mlékem. Přivedeme k varu. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Stáhneme plamen a vaříme 15-20 minut. Rozmixujeme do hladkého krému. Smetanu ušleháme, opatrně přimícháme do polévky a ještě ji ochutíme. Pánev rozehřejeme a bez tuku na něm orestujeme piniové oříšky. Vyjmeme je a ve stejné pánvi ohřejeme šunku. Polévku podáváme s oříšky, šunkou a lístky petržele.

 

Martina Mlsná

foto: www.lidl-rezeptideen.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>