Polévka z pastináku

Nebojte se zařadit pastinák do vašeho jídelníčku. Obsahuje až 80% vody, je bohatý na sacharidy a na vitamin C.

Má velmi jemnou chuť a lehce kořenový nádech. Velmi dobře chutná jako příloha k masům a v omáčkách. Vynikající jsou z něj i polévky.

Chutnejte tuto pastinákovou polévku s mrkví a bramborami. Nasytí a je moc dobrá.

Nebo je libo jinou polévku z pastináku? Stačí si vybrat.

Pro 4 mlsouny:

80 g cibule
300 g pastináku
200 g mrkve
100 g brambor
2 lžíce rostlinného oleje
1 l vývaru
50 g smetany
hrst hladkolisté petržele
sůl

Cibuli, pastinák, mrkev, brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme oleje a všechnu zeleninu na něm chvíli podusíme. Zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a vaříme do změknutí zeleniny, asi 20 minut. Rozmixujeme do krému, přimícháme smetanu a dochutíme solí a petrželkou.

Chutná výborně s krutony.

Martina M.
foto: edeka.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>