Pomazánka z medvědího česneku

Pomazánka z medvědího česneku chutná výborně na čerstvém pečivu, ale také jako „dip“ k bramborám nebo masu. Chutná nejlépe, když necháte alespoň 30 minut odležet.

Tip: Uložte si trochu medvědího česneku do mrazáku, ať si z něj můžete tuto dobrotu připravit také mimo sezónu.

Byla by škoda neochutnat jej k kombinaci s masem připraveným na grilu.

 

Pro 4 mlsouny:

1 salátová okurka
250 g tvarohu
150 g plnotučného jogurtu
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
50 g medvědího česneku

Okurku oloupeme, podélně rozřízneme a lžičkou vydlabeme semínka. Nahrubo nastrouháme. Tvaroh smícháme s jogurtem, osolíme, opepříme přidáme olej a přimícháme okurku. Medvědí česnek nasekáme a přimícháme do tvarohu. Necháme chvíli odležet a můžeme se do toho pustit.

Martina M.
foto: Matthias Haupt, essen-und-trinken.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>