Restované brambory s žampióny a chutným dipem

restovane brambory s dipem

Restované brambory s žampióny a tvarohovo-pažitkovým dipem jsou vynikající k večeři i k obědu.

Připravené jsou asi za 40 minut a pochutná si celá rodina.

Pro přípravu si vyberte rané brambory, jsou pro tuto úpravu nejchutnější.

Podávat je můžete i jako přílohu, třeba je grilovanému masu.

 

 

Pro 4 mlsouny:

1,5 kg brambory
6 lžic slunečnicového oleje
sůl
pepř
sladká paprika
300 g menších žampiónů
2 cibule
½ svazku pažitky
400 g tvarohu
1 lžíce octa
4 lžíce mléka
1 lžička cukru

Očištěné brambory vcelku povaříme asi 20 minut. Slijeme, zchladíme, oloupeme a rozpůlíme. 3 lžíce oleje rozehřejeme ve větší pánvi a za občasného míchání je orestujeme, asi 15 minut. Ochutíme solí, pepřem a paprikou. Mezitím očistíme žampióny a větší houby rozpůlíme. Cibuli nakrájíme na proužky. Brambory vyjmeme z pánve a na stejné pánvi necháme rozehřát zbylý olej a orestujeme na něm žampióny. Po asi 4 minutách přidáme cibuli a restujeme 2 minuty a poté do pánve přidáme brambory a necháme, aby se prohřály a chutě spojily.
Mezitím nakrájíme pažitku a smícháme s tvarohem, mlékem a octem. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Dip podáváme s restovanými brambory.

Martina M.
foto: Food & Foto, Hamburg, lecker.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>