Rumová bábovka

babovka-unsplash

Naučte se péct vynikající rumovou bábovku jako od babičky.

Ingredience: 125 g másla, 150 g krystalového cukru, 80g moučkového cukru, 4 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa, 3 vejce, 250 g polohrubé mouky, 2 dl mléka,  půl prášku do pečiva

Máslo utřeme s krystalovým cukrem (2 lžíce schováme) a prosetým kakaem, při­dáme dvě lžíce rumu a žloutky z vajec a vše dobře rozšleháme. Prášek smícháme s mou­kou a postupně ji střídavě s mlékem vmícháváme do směsi. Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj dvě lžíce cukru a pak jej lehce vmícháme do těsta. Tím naplníme tukem vymazanou a moukou vysypa­nou formu a dáme péci do předehřáté trouby. Upečenou bábovku vyklopíme a polijeme bílkovou polevou.

Foto: freestock, Unsplash


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>