Telecí játra po benátsku

Fegato di vitello alla veneziana je typický pokrm pro oblast italských Benátek.

Jako příloha se k němu podávají placky z polenty či polentová kaše. Byť je polenta skromným a prostým jídlem, hraje v benátské kuchyni velmi důležitou roli.

Možnosti jejích úprav je přehršel. Je možné ji konzumovat teplou, studenou, opečenou, smaženou a to od snídaně po dezert.

 

Pro 4 mlsouny: 

1 lžíce sekané petržele
500 g telecích jater
500 g cibule
4 lžíce olivového oleje
15 g másla
2 bobkové listy
4 lžíce masového vývaru
sůl, pepř

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Olej a máslo rozehřejeme na pánvi. Vložíme na něj olej, bobkový list, petržel, stáhneme plamen a pod pokličkou dusíme 10 minut. Telecí játra nakrájíme na 4 větší kousky a přidáme do pánve. Zvýšíme teplotu a přilijeme vývar. Pět minut podusíme. Nakonec vše osolíme, opepříme a můžeme podávat.

Sandra Špačková
foto: ricette.donnamoderna.com


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>