Torrijas

opeceny chleba

Torrijas je velice jednoduchý španělský moučník. Je to velmi starý pokrm původem z jižního Španělska. Vznikl díky snaze spotřebovat starý chléb.

Jde o plátky bílého chleba či bagety namočené v mléce, cukru a vejcích, usmažených v olivovém oleji. Jeho přípravu zvládne i naprostý začátečník a nezabere více než 15 minut.

Pro 4 mlsouny:

1 velkou bagetu

mléko

2 vejce

cukr krystal

2 lžičky sypané skořice

+ jedna celá na ozdobu

olivový olej

Mléko smícháme se skořicí. Bagetu nakrájíme na plátky. Do větší misky nalijeme asi 2 cm vrstvu skořicového mléka, do kterého položíme plátky bagety a necháme je nasáknout. Mezitím si rozšleháme vejce. Bagetu pak namočíme i do vejce. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém osmahneme proužky citrónové kůry, které po chvíli vytáhneme a na jejich místo dáme z obou stran osmažit bagetu. Plátky bagety ještě za tepla obalíme v cukru a skořici.

Podáváme teplé nebo studené a obalené v medu, sirupu či čokoládě.

rdc


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>