Treska na paprikové omáčce

Treska je ideální jako letní lehké jídlo.

Díky své pevné a jemné svalovině lze připravit prakticky na jakýkoli způsob. Jde ji obalit, nebo připravit takzvaně napřírodno.

Ochutnejte kombinaci jemné bílé ryby lehce pikantní paprikové omáčky.

Podávejte bez přílohy nebo s bílým křupavým pečivem.

 

Pro 2 mlsouny:

1 cibule
1 stroužek česneku
2 červené papriky
250 g rajčat
3 lžíce oleje
1 lžička ostré mleté papriky
1 lžička mleté papriky
sůl, pepř
2 filety tresky
hrst petržele

Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Česnek nasekáme. Očištěnou papriku nakrájíme na krátké proužky a rajčata na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm podusíme do sklovata. Přidáme česnek a krátce opečeme, přimícháme papriku a asi dvě minuty opečeme. Zaprášíme mletou paprikou krátce orestujeme a poté přidáme rajčata. Promícháme, osolíme, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni 10 minut podusíme. Na pánvi rozehřejeme olej. Filet osolíme, opepříme a opečeme z obou stran 3-4 minuty. Filet podáváme na paprikové omáčce posypaný petrželí.

Martina M.
foto: Mathias Haupt, essen-und-trinken.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>