Vepřová panenka na grilované paprice

gril papr

Papriky mají pozitivní vliv na zdravý chod lidského organismu. Posilují cévy a mírní bolesti žil, zpevňují vazivové tkáně, zlepšují zrak a podporují i krevní oběh.

Mají také důležité místo v prevenci nádorových onemocnění. Nemusíte je ale vždy jíst jen v syrovém stavu. Zkuste si je například ugrilovat.

Grilovanou papriku lze snadno připravit doma. V obchodě pro tuto úpravu vybereme hodně masitou červenou papriku.

Papriku omyjeme a opečeme na grilu, hned poté je dáme do sáčku, ve kterém papriku necháme vychladnout.

Jakmile vychladne, snadno půjdou nožem oloupat, očistit od semeníku a nakrájet na plátky.

Pro 4 mlsouny:

500 g vepřové panenky (nakrájené na plátky)

2 grilované papriky

100 g mozzarelly

1 ančovička

1 dcl bílého vína

1 lžíce másla

2 lžíce olivového oleje

2 stroužky česneku

hrst čerstvé bazalky

sůl, pepř

Grilovanou papriku si nakrájíme na proužky. Do hrnce si dáme máslo, olej, očištěnou ančovičku, česnek, víno a papriku, to vše chvíli povaříme, dokud částečně nezredukujeme šťávu. Plátky masa si nasolíme a napepříme na troše olivového oleje orestujeme 4 minuty z každé strany. Mezitím si v míse rozmixujeme mozzarellu spolu s vodou, ve které je naložená, bazalkou, lžící oleje a špetkou soli. Orestované maso dáme na talíř, zalijeme šťávou z grilovaných paprik a šťávou z mozzarelly. Můžeme podávat.

rdc

foto: Mel Hill


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>