Vajíčkový salát s kari

Zbyly Vám po Velikonocích vejce a nevíte, co s nimi?

Poradíme Vám jednoduchý recept z vajec natvrdo. Chcete při vaření vajec natvrdo ušetřit energie?

Pak nevařte vejce klasicky 6 – 8 minut, ale zkuste je jinak. Do studené vody dejte vejce, přiveďte k varu, vařte 1 minutu, poté sundejte z plamene a nechte stát ve vroucí vodě přesně 12 minut. Poté vejce zalijte studenou vodou a je hotovo.

Jako přílohu si dejte čerstvou bagetu nebo si připravte vařené brambory.

Pro 2 mlsouny:

3 vejce
3 lžíce majonézy
3 lžíce jogurtu
šetka cukru
sůl, pepř
1 lžička kari koření
1 menší jablko
2 jarní cibule

Vejce uvaříme natvrdo (8-10 minut) nebo podle receptu výše. Majonézu, jogurt a kari smícháme a ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na tenké plátky. Jarní cibuli nakrájíme na kolečka. Bílou část přidáme spolu s jablkem do majonézové směsi. Vejce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na šestinky. Přimícháme k majonéze a podáváme posypané s zelenou částí cibulky.

Martina Mlsná
foto: Matthias Haupt


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>