Kančí hřbet na houbovém ragú s jemnými šunkovými knedlíčky

kanci-unsplash

Pokud vás láká něco nového a nevyzkoušeného, tak právě pro vás je tu moderní recept šéfkuchaře Martina Blažka.

Pro 4 mlsouny:

800 g očištěného kančího hřbetu
200 g mix čerstvých hub
1 ks šalotky
toastový chléb
máslo
1 polévková lžíce omáčky Demi Glace (hnědá omáčka připravená redukcí španělské omáčky na polovinu, lze ji koupit, domácí příprava se nevyplatí)
100 g šunky
petrželová nať (ne kudrnka)
sníh ze dvou bílků
4 stroužky česneku
1 menší větvička rozmarýnu
Smetana 30 %

Kančí hřbet naporcujeme na 4 stejně velké díly. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran. Poté dáme dopéct do trouby vyhřáté na 180°C, na cca 5 minut, a dalších 5 minut necháme odpočinout.

Šalotku nasekáme na drobno a orestujeme na másle. Přidáme sekané houby, sekaný česnek, rozmarýn a Demi Glace. Krátce společně povaříme a dochutíme solí a pepřem.

Toastový chléb a šunku nakrájíme na drobnější kostičky. Smícháme a přidáme nakrájenou petrželovou nať, máslo, smetanu a sníh. Lehce promícháme a tvarujeme kulaté knedlíky, které uvaříme v páře.

Martina Bittnerová
foto: Jez Timms, unsplash


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>