Polévka z červené řepy s bílkovými knedlíčky

Netradiční, ale přesto vynikající. Přesně taková je tato polévka. A navíc je zdravá!

Nebojte se ochutnat možná trochu neobvyklé kombinace a pusťte se do vaření.

Rozhodně si do polévky přidejte i bílkové knedlíčky.

Polévka je díky použitým ingrediencím zdravá a v tomto sychravém počasí přísun vitamínů určitě přivítáme.

 

Pro 4 mlsouny:

20 g zázvoru
2 šalotky
200 g červené řepy
2 menší jablka (asi 300 g)
1 lžička olivového oleje
400 ml zeleninového vývaru
4 bílky
1 lžička tekutého medu
4 lžíce šťávy z černého bezu (nebo sirupu)
sůl, pepř

Zázvor a šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Červenou řepu očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. (Kvůli možnému zabarvení raději použijte rukavice.) Jablka rozčtvrtíme a jádřinec odkrojíme. Jedno jablko nakrájíme na malé kostičky a druhé nakrájíme na tenké proužky. Olej rozehřejeme v hrnci. Šalotku a zázvor na něm podusíme. Přidáme červenou řepu a jablko na kostičky, krátce podusíme. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a asi 10 minut podusíme. Poté za pomocí tyčového mixéru rozmixujeme. Mezitím v druhém hrnci přivedeme 2 litry osolené vody k varu. Vejce oddělíme. Z bílků vyšleháme sníh a přimícháme med. Za pomocí lžíce z bílků vytvoříme noky, vložíme do hrnce a 6-8 minut povaříme. Do polévky přidáme zbylé jablko a ochutíme solí, pepřem a sirupem. Vaječné knedlíčky dáme stranou, necháme okapat a podáváme v polévce.

Sandra Špačková
foto: eatsmarter.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>