Quiche s tvarohem a hráškem

Komu by nechutnal francouzský slaný koláč, který měl spatřit světlo světa již v 16. století v lotrinském městě Nancy.

Připravuje se v mnoha obdobách, avšak nejznámější je jednoznačně Quiche Lorraine, do kterého se přidává cibule, ementál, vejce a slanina.

V dnešním receptu jsme pro vás připravili jarní obdobu tohoto skvělého slaného koláče a patří do něj hrášek, cuketa a tvaroh.

 

Na 8 kousků:

150 g másla
250 g mouky
3 vejce
250 g mraženého hrášku
1 menší cuketa
3-4 větvičky máty
100 g tvarohu
50 g smetany ke šlehání
muškátový oříšek
sůl
pepř
tuk na vymazání formy
mouka na vál

Máslo nakrájíme na kousky. Máslo, mouku, 1-2 lžíce studené vody, vejce a sůl nejprve vyšleháme metličkou nebo ručním mixérem a poté rukama vypracujeme v těsto. Těsto zabalíme do potravinové fólie a na 30 minut vložíme do lednice. Hrášek povaříme ve vroucí vodě 3-4 minuty. Poté slijeme, vložíme pod studenou vodu a necháme v cedníku okapat. Cuketu omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Tvaroh, mátu, 2 vejce a smetanu smícháme a ochutíme, solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.

8 formiček na tartaletky o průměru 12 cm vymažeme tukem. Těsto na pomoučněném válu rozválíme a rozdělíme 8 stejně velkých kousků. Těstem vyložíme dno formiček a vytlačíme jej až do okrajů. Na těsto položíme cukety, hrášek a přelijeme tvarohovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C 25-30 minut. Vyjeme z trouby a podáváme ozdobené mátou.

Martina Mlsná
foto: lecker.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>